ook voor visagie

Spray-Tanning

Hoe gaat een spray tan behandeling precies? Met een speciaal spray-tanning apparaat wordt een DHA tanning vloeistof verneveld op de huid. Je krijgt direct een egaal bruine huid!

Hoe kan ik mij goed voorbereiden op een spray tan?

Scrubben: scrub de huid vóór de behandeling, het liefst de dag ervoor. Scheren en waxen kan tot 8 uur voor de sessie (anders is je huid te gevoelig). Dit heeft hetzelfde effect als een scrubsessie.

Make-up/Parfum: verwijder alle make-up voordat de spray tan wordt aangebracht op de huid. Het gebruik van bodylotion, crème, parfum en deodorant op de dag van de sessie wordt afgeraden.

Kleding: draag comfortabele, ruime donkere kleding en donker ondergoed op de dag van behandeling. Als er toch nog wat af geeft, gaat dit er in de was weer uit.

Wat kan ik doen om het effect na de spray tan zo lang mogelijk te behouden?

Douchen en/of baden: wacht even met het nemen van een bad of douche meteen na de spray-sessie. De tanning lotion krijgt zo de gelegenheid om in de huid te trekken. Minimaal 6 uur na de behandeling mag je weer douchen met milde douche gel. Mocht er bij het douchen of baden een bruine verkleuring van het water zichtbaar worden, dan is dit de overtollige lotion. Dit gaat niet ten koste van je bruine teint.

Hoe lang blijft mijn kleur mooi na een spray tan?

De bruine kleur kun je ongeveer 5 tot 7 dagen behouden, wanneer je deze goed verzorgt. Dit kun je doen door het gebruiken van een vochtinbrengende crème en

Gebruik tijdens het douchen milde zeep, of milde douchegel.

Let er ook op dat je met je handdoek dept, en er niet te fanatiek mee over je huid ‘ragt’.

Kan ik na het gebruik van spray-tanning in de zon?

In de eerste paar uur na de behandeling kun je extra gevoelig zijn voor de zon. Je bent niet beschermd tegen de schadelijke invloeden van de zon, dus gebruik een beschermende factor.

In eerste instantie word je bruin van de bronzer, die in elke vloeistof verwerkt zit. De werkzame stof is echter DHA. Je zult de volgende dag pas het uiteindelijke effect zien. DHA heeft 24 uur nodig om volledig te ontwikkelen en dit zorgt dan ook voor het langdurige effect. De kleur die je direct hebt na de behandeling, geeft wel een heel goed idee over hoe diep je uiteindelijke teint eruit gaat zien.

Bronzer en DHA beschermen je op geen enkele wijze tegen de zon, ook al doet je kleurtje je anders vermoeden!

Kan ik zwemmen en naar de sauna?

Door te zwemmen en naar de sauna te gaan, zal de verkregen teint wat sneller vervagen. Sporten kun je direct na de behandeling beter ook een aantal uren uitstellen, vanwege het transpireren.

Ik ben zwanger. Is spray-tanning veilig voor mij?

Het debat over de vraag of zelfbruiners in het algemeen veilig zijn tijdens zwangerschap is onbeslist. De vraag is of de werkzame stof in deze producten, DHA (Dihydroxyacetone), in staat is om de huid te doordringen. Alles wijst erop dat het niet kan. Er zijn geen problemen gemeld met betrekking tot DHA en het penetreren van de huid, of het veroorzaken van problemen tijdens zwangerschap. DHA wordt al verwerkt in cosmetica sinds 1960, er zijn nooit problemen gemeld.

Er zijn geen schadelijke chemische stoffen in al onze self tan-oplossingen, maar wij raden dat zowel jij als je cliënten geen spray tan behandeling moeten ondergaan tijdens het eerste trimester van een zwangerschap. Na deze periode raden wij je aan een arts toestemming te vragen alvorens een spray tan te boeken.

Wel is het zeker een veiliger alternatief dan de zonnebank of zonnen. Zonnebanken is echt uitgesloten tijdens zwangerschap (oververhitting / UV straling).

Behandeling:

Voorbehandeling:

1. Harsen 4 tot 7 dagen van tevoren omdat de huid herstel nodig heeft.

2. Ontharen /scheren 1 dag voor de tanning.

3. Scrub uw lichaam 1 dag voor uw tanning sessie eenmalig met een normale huidscrub, om loszittende dode huidcellen te verwijderen. Daarna niet meer!

4. Ruwe plekken zoals ellebogen, handen, voeten en knieën iets steviger scrubben.

5. Gebruik bij voorkeur gedurende 2 dagen voor de tanning alleen warm water tijdens het douchen. Voor intieme plaatsen, en oksels mag een milk- en olievrije douchegel gebruikt worden! Gebruik geen bodylotion meer tot na de tanning sessie!

Op de dag van de spray-tanning:

1. Spoel zo kort mogelijk voor de tanning sessie uw lichaam goed schoon met alleen warm water!

2. Gebruik op de dag van de tanning geen vloeibare make-up of dagcrème, zodat de dode huidcellen 100% droog en schoon zijn.

3. Neem donkere, los zittende kleding mee voor na de tanning sessie, en draag het haar naar achter.

4. Ik adviseer u, om een donker slipje, string, strapless bh, of bikini te dragen tijdens de tanning.

Nabehandeling:

1. Uw tanning droogt gedurende het aanbrengen, maar heeft tijd nodig om de dode huidcellen te verkleuren. Daarom adviseer ik u niet te douchen tot 8 uur na de tanning!

2. Vermijd transpiratie (dus ook sporten) tot na de eerste douche.

Om de kleur goed te behouden adviseren wij om na de tanning tijdens het douchen een hydraterende douchegel of olie te gebruiken, en na het douchen een bodylotion. Bij voorkeur 2 maal daags smeren met een olie of bodylotion!

Spray tan Party: De spray-tanning wordt georganiseerd door een gast heer/vrouw. Die persoon krijgt een gratis spray-tanning. Overige minimaal 6 personen betalen normale prijzen.

Vanaf 10 personen geldt er een korting van €5 per persoon!

Prijzen spray-tanning:

Volledige lichaam: €25,- Gezicht en decolleté: €15,- Benen: €18,-

Maandabonnement: (4x full body) €85,- Maandabonnement: (4x gezicht en decolleté) €45,- Maandabonnement: (4x benen) €55,-

spray tanning